اولین مهندسی اروپایی ها، تجزیه و تصاحب یک سرزمین (بخش ۳)

ادامه از (بخش ۲)

باورهای بومیان آمریکا در مورد مرگ

اصولا موردی به عنوان یک دین یا شریعتِ مشخص سازمان یافته در بین عشایر ویا بومیان آمریکا، مثال اسلام وجود نداشته.  هیچ مجموعه ای از قوانین ادیانی نوشته شده یا اعتقادات مرکزی وجود ندارد، ولی آیین و کیشِ فرهنگی همواره در کنار بینش و تمدن بومیان بوده؛ ولی هرگز مکتوب نشده است.  بلکه فقط آموزه های معنوی تاریخی که به شکل موروثی و گفتاری به یکدیگر از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است.  باورهای بومیان آمریکا عمیقاً در فرهنگ و تاریخ آنها ریشه دارد، و در گذشته معنویت بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره بومیان  بوده است. بر همین برهان، راهبان مبلغ مسیحیت، که اغلب با جامه سیاه، که گماشته شده گان کلیساهای بریتانیا بودند، با تحمیل، تلاش بر تغییر باورهای عقیدتی – فرهنگی عشایر بومی نموده؛ که در ادامه موجب قتل عام میلیون ها بومی امریکا شد. همانطور که قبلا ذکر نمودم، هر طایفه، سنت های خاص خود را در مورد مراسم مرگ و تشییع پیکرشان را دارد. یکی از جنبه های رایج، بر این مبنا می باشد که روح یک فرد پس از مرگ جسمی، و عروج به زندگی در بقای روحی می ماند، هرچند که محتوایی از بهشت و جهنم وجود نداشته.

ورود سفید پوستان و اتمام آرامش طبیعی

در نخست نام این قاره، (آمریگوس) بوده که همان آمریکا می باشد. اندکی پس از اولین سفر کریستف کلمب به این قاره مذکور که در سال ۸۷۰ شمسی یا ۱۴۹۲ میلادی به انجام رسید. به طور کلی پذیرفته شده است که این نام از (آمریگو وسپوچی) گرفته شده، که وی کاشف ایتالیایی می باشد، که قاره‌های جدید را در سال‌های بعد به نمایندگی از اسپانیا و پرتغال برگرفته است.

چگونه زائرین اروپایی سرزمین بومیان آمریکا را تجزیه کردند

حدودا از سال ۹۹۹ شمسی مطابق با ۱۶۲۰، میلادی مهاجرت اروپایی ها به سرزمین جدید که بعدها آمریکا نام گرفت آغاز شد. درهمان سال مذکور که ۱۰۰ زائر بریتانیایی برای سفر بسیار سخت چهار ماهه، از اقیانوس اطلس حرکت کردند. در ادامه این مهاجرت که در واقع و امروزی نوعی پناهندگی محسوب می شود، که  اکثر اروپایی ها بین سال های ۱۱۹۹ تا ۱۲۹۹ شمسی  یا ۱۸۲۰ تا ۱۹۲۰ میلادی صورت گرفت.

به قول نوشته های پژوهشگران آمریکایی: قبل از ورود اولین موج اروپایی ها به سوی سرزمینِ آمریکا، که سرزمین موعود نام نهادند؛ بومیان آمریکایی یا آمریکاهایِ اولیه، از ورود زائرین اروپایی مهاجر استقبال نمودند. در آن مقطع زمانی، و با وجود نداشتن یک زبان مشترک، بومیان راه  و روش زندگی را حتی با زبان اشاره به اروپایی ها آموختند؛ تا مهمانان تازه از راه رسیده بتوانند در آب و هوا و جغرافیای ناشناخته  و متفاوت زنده بمانند. بر حسب تحقیقات تاریخ دانان آمریکایی، هر دو گروه جشنهای متفاوتی در کنار هم برگزار نموده. هر چند که زائرین، بومیان آمریکایی را بت پرست می دانستند. زیرا آنچه سفید پوستان به نام خداوند انجام می دادند، بومیان نوع دیگر به اجرا در می آوردند. اکثر زائرین مسیحیان گروندگیهایی بودند که به دنبال (رهایش مذهبی) از اروپا گریخته بودند. همچنین بین سالهای ۱۲۱۹ – ۱۲۲۹ شمسی یا ۱۸۴۰ تا ۱۸۵۰ میلادی، موج دوم مهاجران اروپایی از ایرلند، آلمان، سوئد، نروژ و دانمارک وارد بخش شرقی این سرزمین شدند. این بار دلیل مهاجرت این موج ، فرار از قحطی، فرار از جرایم در اروپا، آزار و اذیت مذهبی و درگیری های سیاسی در کشورشان در اروپا بوده. برخلاف اولین موج اروپایی ها، که اکثراً مسیحیان پروتستان بودند، تازه واردان اکثراً کاتولیک بودند. همچنین در نوشته های دیگر تاریخدانان غرب قید شده، طبق نوشته های آماریِ تازه واردان، از اروپای جنوبی بودند که با انگیزه فرصت های اقتصادی به این سرزمین پناه آورده بودند. این در حالی بوده  که از سویِ اروپای شرقی، عمدتا یهودیان رانده شده؛ از آزار و اذیت مذهبی از سوی مسیحیان فرار نموده بودند..

آمریکای استعماری

بر حسب تحقیقات بومی از سال ۸۷۲ تا ۱۱۴۲ شمسی مطابق با ۱۴۹۲ تا ۱۷۶۳ میلادی، استعمار آن سرزمین موعود که با هر دلیل تراشی بعدها آمریکا نام گرفت. در نتیجه پایداری و ستونهای فرهنگهای اقوام مختلفِ  یک تمدن؛ درهم فروپاشیده شد. اولین مستعمره در شرقِ این سرزمین که به (شهر جیمز) نامگذاری شد، که در ایالت فعلیِ (ویرجینیا) می باشد؛ و در سال ۹۸۶  شمسی یا  ۱۶۰۷میلادی تأسیس گردید. همانطور که قبلا قید نمودم، بسیاری از افرادی که در سرزمین نوین (آمریکا) ساکن شده بودند، برای فرار از آزار و اذیت مذهب گرایی از اروپا گریخته بودند. زائرین مذکور در واقع بنیانگذاران شهر (پلیموث)  در ایالت فعلی (ماساچوست) بودند، که در سال ۹۹۹ شمسی یا ۱۶۲۰ میلادی وارد منطقه شدند. همچنین در ایالت (ویرجینیا) و ایالت (ماساچوست)، استعمارگران با استفاده از بومیان آمریکایی؛ منطقه را به همان طرح شهرک سازی بریتانیایی بنا نمودند.

…ادامه در (بخش ۴)

 

مدرس - سوری وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید